Gmail backup

Gmail backup maken, kan dit wel?

Even rond surfen op het internet en het is moeilijk te achter halen of je nu wel of geen backup kan maken van je Gmail. Echter is het wel zo je postvak in is namelijk 10gig dus hier door kan er veel e-mail in bewaard worden. Omdat je account maar uit 10 gigayte bestaat is het dus lastig om continue een backup online te maken.

Via Outlook een Gmail Backup maken

Als je toevallig je Gmail account hebt toegevoegd aan je Outlook, dan zou via Outlook zelf een backup kunnen maken van bijvoorbeeld al je e-mails die in je postvak staan kunnen exporteren naar een speciale map op de computer of ander apparaat.

Gmail backup van je Telefoon of Tablet?

Dit kun je speciaal aanpassen in de instellingen van je Google account die je hebt ingesteld op je Telefoon of Tablet. Ga naar instellingen en kijk onder het kopje Accounts Hier staat namelijk Google deze moet je selecteren en daar ziet u welke Gmail accounts op dit toestel staan geregistreerd. Dit is een Google Account en hoeft ook niet altijd een Gmail account te zijn. Klik op het account om te zien welke gegevens automatisch worden gesynchroniseerd met Google online. Hier kunt u aangeven of u wel daadwerkelijk wilt hebben dat alles wordt verzonden naar uw account.

Let er wel op dat als u dit uitzet, uw gegevens niet meer terug te halen zijn. Dus als je op een ander toestel zou inloggen en je gegevens synchroniseert om je contacten terug te halen of je gevreesde emails!