gmail smtp server instellen

 Gmail Smtp server instellen

Als u problemen ondervind met het juist instellen van uw gmail smtp server of gmail pop server bent u op deze pagina aan het juiste adres. Als u onderstaande stappen volgt staat uw gmail account correct ingesteld.

gmail smtp server instellen

Wil je je gmail rechtstreeks in je outlook of ander mail programma ontvangen?Dit is natuurlijk mogelijk. Het enigewat je hoeft te doen is je Outlook of ander mail programma instellen met de juiste gegevens. Je hebt hier je gebruikersnaam en je wachtwoord voor nodig en natuurlijk de in(gmail pop) en uitkomende server (gmail smtp) instellingen.

Ook is er nog een belangerijk punt die je moet instellen anders werkt het namelijk niet, je moet een zogenaamde pop instelling activeren in je instellingen van gmail:

* Meld u aan bij uw Gmail-account.
* Boven in een Gmail-pagina klikt u op Instellingen.
* In het venster Instellingen klikt u op Doorsturen en POP
* In de sectie Downloaden via POP selecteert u POP inschakelen voor alle berichten of POP alleen inschakelen voor berichten die vanaf nu worden ontvangen.
* En klik als het laatste op wijzigingen opslaan.

En nu kunnen we verder met outlook instellen:

Open outlook en klik op extra en daarna e-mail account toevoegen.

* Klik op Een nieuw e-mailaccount toevoegen en klik op Volgende.
* Klik op POP3 en vervolgens en klik door op Volgende.
* Onder Gebruikersgegevens doet u het volgende:
* Typ in het vak Uw naam: uw volledige naam zoals u wilt dat anderen die zien.
* In het vak E-mailadres typt u de gebruikersnaam van uw e-mail dit is dus uwgmail@gmail.com
* Bij Servergegevens doet u het volgende:
* Server voor inkomende e-mail (POP3): typt u -> pop.gmail.com.
* Server voor uitgaande e-mail (SMTP): typt u ->  smtp.gmail.com.

Onder Aanmeldingsgegevens doet u het volgende:
* In het vak Gebruikersnaam typt u uw volledige e-mailadres, inclusief @gmail.com.
* In het vak Wachtwoord typt u uw wachtwoord.
* Klik op het selectievakje Wachtwoord onthouden anders moet u namelijk telkens uw wachtwoord invoeren bij het opstarten van uw outlook.

Nu hebben we nog een belangrijk onderdeel:

* Klik op Meer instellingen.
* Op het tabblad Algemeen, onder E-mailaccounts, typt u Gmail.
* Klik op de tab Server voor uitgaande e-mail en klik vervolgens op het selectievakje Voor de server voor uitgaande e-mail (gmail smtp) is verificatie vereist.
* Selecteer Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail.
* Klik op de tab Geavanceerd. Onder Poortnummers van server voor Inkomende e-mail (POP3): en Uitgaande e-mail (SMTP): klikt u op het selectievakje * Voor deze server is een gecodeerde verbinding vereist (SSL).
* Wijzig het poortnummer van Uitgaande e-mail (SMTP): naar 465.
* Het poortnummer van Inkomende e-mail (POP3): moet automatisch naar 995 gewijzigd worden wanneer u op het selectievakje Voor deze server is een gecodeerde verbinding vereist (SSL) klikt.
* Klik op OK om uw instellingen op te slaan. Als het goed is kunt u nu gebruik maken van uw gmail account op uw outlook.

Als u bovenstaande stappen juist heeft gevolgd staat u Gmail account correct ingesteld in uw Outlook. En communiceert deze met de gmail pop en gmail smtp server van Google.

Al u uw gmail account in een ander mailprogramma wilt instellen zoals op uw tablet of smartphone, kunt u hieronder het gewenste mailprogramma of app kiezen. Vervolgens zullen wij u stap voor stap uitleggen hoe u de juiste account, gmail pop en gmail smtp  kunt instellen.